h1

Alejandro Jodorowsky

august 10, 2009

Regizorul Alejandro Jodorowsky, născut la 7 februarie 1929 în Iquique, Chile, şi-a început activitatea artistică prin poezie, la vârsta de 16 ani.

Alejandro Jodorowsky
La 17 ani debutează ca mim în trupa de pantomimă Teatro Mímico. Studiază pantomima la Paris cu Etienne Decroux.

A publicat mai multe cărţi cu metodele sale terapeutice. Bunăoară Psicomagia: La trampa sagradaPsychomagic: The Sacred Trap), o autobiografie La danza de la realidadThe Dance of Reality), 23 de romane filosofice. ( (

Filmele lui sunt criptice, psihedelice, psihomagice, psihogenealogice, cu un mesaj iniţiatic şi încifrat.

Filmografie regizor:

1. Les Têtes interverties (1957);
2. Fando y Lis (1968);
3.
El Topo (1970);
4. The Holy Mountain (1973);
5.
Tusk (1980);
6.
Santa sangre (1989);
7.
The Rainbow Thief (1990);
8.
King Shot (2009).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: