Posts Tagged ‘Film’

h1

Andrei Rublyov (1969) (Andrei Tarkovsky) – vizionare online

august 20, 2009

Vizionaţi în întregime filmul Andrei Rublyov:

partea I, partea a II-a, partea a III-a, partea a IV-a, partea a V-a, partea a VI-a, partea a VII-a, partea a VIII-a, partea a IX-a, partea a X-a, partea a XI-a, partea a XII-a, partea a XIII-a, partea a XIV-a, partea a XV-a, partea a XVI-a, partea a XVII-a, partea a XVIII-a, partea a XIX-a, partea a XX-a.

Regia: Andrei Tarkovsky

h1

Stalker (1979) (Andrei Tarkovsky)

august 18, 2009

Vizionaţi în întregime filmul Stalker (Călăuza) AICI:

Regia: Andrei Tarkovsky

h1

Un bulgăre de humă (1989) (Nicolae Mărgineanu) – vizionare online

august 18, 2009

Vizionaţi în întregime filmul Un bulgăre de humă AICI.

Regia: Nicolae Mărgineanu

La vale de dor şi jale… Mai sus, tot mai sus, până la bucăţica noastră de cer… Eminescu, Creangă…

h1

Sult (1966) (Henning Carlsen) – vizionare online

august 12, 2009

Vizionaţi în întregime filmul Sult (Foamea) AICI.

Regia: Henning Carlsen

Dacă ar fi să formulăm o propoziţie metafizică a fenomenului natural-uman-social în esenţa lui, am spune că Legea coordonatoare a acestuia este mai degrabă probabilistă decât deterministă! Pentru că însăşi concepţia noastră asupra materiei trebuie să conţină un element probabilistic intrinsec! Nu există incompatibilitate între aleatorul din natură (hazard în linia dungii) şi existenţa legilor cauzale valide, adevărate, justificate (apărate)! Însuşirea limbajului şi performanţele domeniului Lingcvistică, în aspectele lor fonologice, gramaticale, semantice, lexicale, topice şi prozodice au caracter intrinsec (ontologic) probabilist! Chiar teoria raţionalităţii are caracter probabilist!

În rest o amprentă etic-morală pe scheletul estetic şi teleologic manifest în persoane (interesate).


h1

Werner Herzog… sau un poet vizionar

august 11, 2009

werner herzogWerner Herzog s-a născut la 5 septembrie 1942 la Munich, în Germania. A crescut într-un sat de munte, necunoscând cinema-ul, televiziunea ori telefonul. A început să călătorească pe jos la vârsta de 14 ani. Autodidact, a studiat istoria, literatura şi teatrul, însă, neterminând.

La 20 de ani realizează primul scurt-metraj, Herakles.

Filmele sale au o puternică amprentă ermetică, interferându-se cu spaţii mistice, alegorice, metaforice ce abordează teme romantice de cazuri limită, alienări, gustul pentru fantastic, oniric şi demoniac şi mai ales pentru vizionarism.


Filmografie regizor
:


1. Herakles
(1962);
2. Spiel im Sand (1964);
3. Die Beispiellose Verteidigung der Festung Deutschkreuz (1967);
4. Lebenszeichen (1968);
5. Letzte Worte (1968);
6. Die Fliegenden Ärzte von Ostafrika (1969);
7. Maßnahmen gegen Fanatiker (1969);
8. Auch Zwerge haben klein angefangen (1970);
9. Behinderte Zukunft? (1971);
10. Land des Schweigens und der Dunkelheit (1971);
11. Fata Morgana (1971);
12. Aguirre, der Zorn Gottes (1972);
13. Jeder für sich und Gott gegen alle (1974);
14. Die Große Ekstase des Bildschnitzers Steiner (1974);
15. Mit mir will keiner spielen (1976);
16. How much Wood Would a Woodchuck Chuck (1976);
17. Herz aus Glas (1976);
18. La Soufrière – Warten auf eine unausweichliche Katastrophe (1977);
19. Stroszek (1977);
20. Woyzeck (1979);
21. Nosferatu: Phantom der Nacht (1979);
22. Glaube und Währung (1980);
23. God’s Angry Man (1980);
24. Huies Predigt (1980);
25. Fitzcarraldo (1982);
26. Ballade vom kleinen Soldaten (1984);
27. Gasherbrum – Der leuchtende Berg (1984);
28. Wo die grünen Ameisen träumen (1984);
29. Portrait Werner Herzog (1986);
30. Cobra Verde (1987);
31. Les Français vus par (1988);
32. Les Français vus par (1988);
33. Les Gauloises (1988);
34. Wodaabe – Die Hirten der Sonne. Nomaden am Südrand der Sahara
35. Giovanna d’Arco (1989);
36. Echos aus einem düstern Reich (1990);
37. Cerro Torre: Schrei aus Stein (1991);
38. Jag Mandir: Das excentrische Privattheater des Maharadscha von Udaipur (1991);
39. Lektionen in Finsternis (1992);
40. Glocken aus der Tiefe (1993);
41. Die Verwandlung der Welt in Musik (1994);
42. Tod für fünf Stimmen (1995);
43. Little Dieter Needs to Fly (1997);
44. Höllenfahrten (1998);
45. Mein liebster Feind – Klaus Kinski (1999);
46. Julianes Sturz in den Dschungel (2000);
47. 2000 Jahre Christentum (2000);
48. Pilgrimage (2001);
49. Invincible (2001);
50. Ten Minutes Older: The Trumpet (2002);
51. Wheel of Time (2003);
52. The White Diamond (2004);
53. Grizzly Man (2005);
54. The Wild Blue Yonder (2005);
55. Rescue Dawn (2006);
56. Encounters at the End of the World (2007).
(1989);

h1

Pier Paolo Pasolini

august 11, 2009

Pier Paolo Pasolini

Pier Paolo Pasolini (5 martie 1922 – 2 noiembrie 1975) s-a născut la Bologna, Emilia-Romagna, Italia, tatăl său fiind locotenet în armata lui Mussolini, iar mama sa profesoară de gimnaziu. Inspirat de locurile unde a copilărit şi de poezia lui Rimbaud a început să scrie versuri de la o vârstă fragedă.

Din 1939 este student la Facultatea de Litere a Universităţii din Bologna. Aici începe să nutrească o mare dragoste pentru cinematografie.

Filmografie regizor:

1. Accattone (1961);
2. Mamma Roma (1962);
3.
La Rabbia (1963);
4.
Ro.Go.Pa.G. (1963);
5.
Le Mura di Sana (1964);
6.
Il Vangelo secondo Matteo (1964);
7. Sopralluoghi in Palestina per il vangelo secondo Matteo (1965);
8.
Comizi d’amore (1965);
9.
Il Padre selvaggio (1965);
10. Uccellacci e uccellini (1966);
11.
Edipo re (1967);
12.
Le Streghe (1967);
13.
Capriccio all’italiana (1968);
14.
Teorema (1968);
15.
Porcile (1969);
16.
Amore e rabbia (1969);
17.
Appunti per un film sull’india (1969);
18.
Medea (1969);
19.
Appunti per un romanzo dell’immondezza (1970);
20. Appunti per un’Orestiade africana (1970);
21.
Il Decameron (1971);
22.
Dodici dicembre 1972 (1972);
23. I
Racconti di Canterbury (1972);
24. Il
Fiore delle mille e una notte (1974);
25.
Pasolini e… la forma della città (1974);
26.
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975).

h1

Peter Greenaway

august 11, 2009

Peter Greenaway, născut la 5 aprilie 1942 la Newport, Monmouthshire, Wales, este un regizor britanic, actualmente profesor de cinema la European Graduated School în Saas-Fee, Elveţia.

Peter Greenaway
Dorinţa de a fi creator de artă i-a fost revelată de la o vârstă timpurie, când s-a hotărât să înceapă să picteze şi când a intrat în contact cu cinematograful lui Bergman, Godard şi Resnais.

În 1962 Greenaway începe studiile la Colegiul de Artă de la Walthamstow.
Singularitatea lui Greenaway aparţine unui estetism vizual cu mari influenţe din pictura renascentistă, chiar şi din pictura flamandă, folosind foarte mult lumina şi contrastul dintre costumaţie şi nuditate, natură şi arhitectură, lucruri şi oameni, plăcere sexuală şi moarte dureroasă.

Filmografie regizor:

1. Death of Sentiment (1962);

2. Train (1966);

3. Tree (1966);
4. Revolution (1967);
5.
5 Postcards From Capital Cities (1967);
6. Intervals (1969);
7. Erosion (1971);
8.
H Is for House (1973);
9.
Water Wrackets (1975);
10. Water (1975);
11. Windows (1975);
12.
Goole by Numbers (1976);
13.
Dear Phone (1977);
14.
Vertical Features Remake (1978);
15.
Eddie Kid (1978);
16.
1-100 (1978);
17.
Cut Above the Rest (1978);
18.
A Walk Through H: The Reincarnation of an Ornithologist (1978);
19.
Leeds Castle (1979);
20.
Zandra Rhodes (1979);
21.
Women Artists (1979);
22.
The Falls (1980);
23.
Country Diary (1980);
24.
Act of God (1980);
25.
Lacock Village (1980);
26.
Terence Conran (1981);
27.
The Draughtsman’s Contract (1982);
28.
Four American Composers (1983);
29.
The Coastline (1983);
30.
Making a Splash (1984);
31.
Inside Rooms: 26 Bathrooms, London & Oxfordshire, 1985 (1985);
32.
A Zed & Two Noughts (1985);
33.
The Belly of an Architect (1987);
34.
Death in the Seine (1988);
35.
Fear of Drowning (1988);
36.
Drowning by Numbers (1988);
37.
A TV Dante (1989);
38.
Hubert Bals Handshake (1989);
39.
The Cook the Thief His Wife & Her Lover (1989);
40.
Prospero’s Books (1991);
41.
A Walk Through Prospero’s Library (1991);
42.
M Is for Man, Music,Mozart (1991);
43.
Rosa (1992);
44.
The Baby of Mâcon (1993);
45.
Darwin (1993);
46.
Stairs 1 Geneva (1995);
47.
The Pillow Book (1996);
48.
The Bridge (1997);

49. The Death of a Composer: Rosa, a Horse Drama (1999);
50.
8 ½ Women (1999);
51.
The Man in the Bath (2001);
52.
Cinema16: British Short Films (2003);
53.
The Tulse Luper Suitcases: Antwerp (2003);
54.
The Tulse Luper Suitcases, Part 3: From Sark to the Finish (2003);
55.
Visions of Europe (2004);
56.
The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea – Valizele lui Tulse Luper, partea a II-a (2004);
57.
A Life in Suitcases (2005);
58.
Peopling the Palaces at Venaria Reale (2007);
59.
Nightwatching (2007).